Tots els anys, el darrer divendres i dissabte d’abril, la romeria dels “Pelegrins” reuneix als peus del Penyagolosa, devots, excursionistes i curiosos. El pelegrinatge de Les Useres té una llarga tradició que ve de l’edat mitjana. Tretze pelegrins de barbes llargues, vestits de fosc, amb esclavina morada i capell negre de feltre, recorren uns 26 km, de camí entre Les Useres i l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa, sense parlar amb ningú. Van acompanyats d’un seguici de cantors, clavaris, matxos i, a prudent distància, tots aquells que s’hi volen afegir.

La Peregrinació de Les Useres a Sant Joan de Penyagolosa va ser declarada Bé d’Interés Cultural en 2016 i, a més, compta amb la distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana. Dues raons de pes que confirmen que val la pena gaudir d’aquesta cita. En aquesta ocasió farem la versió reduïda de 19 km en vegada dels 26 totals.

Si vols submergir-te en l’Edat Mitjana i recórrer un camí d’història i tradicions a l’interior de la comarca castellonenca de l’Alcalatén, t’esperem el dissabte.

Itinerari

Sant Joan de Penyagolosa, Pla de la Creu, Font dels Possos, Xodos, Lloma Bernat, Mas d’Ahicart, Sant Miquel de les Torrocelles, Castell d’Adzeneta.

Dades del sender

Longitud: 19 quilòmetres.
Duració: 6 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 350 m / acumulat negatiu 1100 m

 

Reserva i observacions

  • L’eixida es farà el 29 d‘abril de 2023 a les 8 hores al carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • La reserva serà fins el 27 d’abril de 2023.
  • L’autobús farà parada al Seminari de Moncada.
  • Recordeu que en aquesta ocasió l’excursió la realitzem el dissabte i no farem la ruta sencera, acompanyarem als pelegrins fins a Sant Miquel de les Torrocelles.
  • L’hora d’arribada a casa serà al voltant de les 19:00h de la vesprada.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 20 € per als federats i de 22 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

PDF
Descarregar PDF