El proper diumenge 13 de febrer realitzem l’excursió a la Mosquera (Azuébar – Almedíjar). Una ruta fàcil a l’abast de tots que ens permetrà gaudir de dos entorns emblemàtics del Parc Natural de la Serra Espadà: La Mosquera i el barranc d’Almanzor.

En aquesta travessia entre els pobles d’Azuébar i Almedíjar trobarem un dels espais naturals més emblemàtics del Parc Natural de la Serra Espadà: La Mosquera. Aquesta finca alberga un dels boscos de sureres millor conservats del territori valencià, amb nombroses espècies de flora i arbres susceptibles de ser catalogats com a monumentals, formant un magnífic exemple de bosc madur ben conservat. Situada a la vall de Falaguera, en un entorn allunyat de nuclis urbans i amb absència d’un altre tipus d’infraestructures, constitueix un paisatge natural d’elevada complexitat i bellesa. A més a més té gran valor cultural i històric, doncs va ser una de les primeres explotacions de suro de la serra Espadà, així com lloc de trobada de pastors que portaven en transhumància els seus ramats.

 

Itinerari

Azuébar, Font de Román, La Torreta, Font del Sas, Barranc de la Falaguera, Masia de Mosquera, Barranc d’Almanzor, Molí Nou, Almedíjar.

Dades del sender

Longitud: 13 quilòmetres.
Duració: 4:30 hores aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 400 m / acumulat negatiu 250 m

 

Reserva

  • L’eixida es farà el 13 de febrer de 2022 a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • El bus farà parada al Seminari de Moncada.
  • La reserva serà fins el 11 de febrer.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua, calçat adequat i mascareta per al bus.

PDF

Descarregar PDF