El dia 10 de març realitzem fem la gran clàssica de la Serra Mariola que uneix els pobles d’Agres i Cocentaina pel PR-CV 27 al vessant nord del parc natural per sendes ombrívoles i amb grans panoràmiques del Comtat i de l’Alcoià.

En aquesta ruta opcionalment podrem pujar al sostre de la Mariola: El Montcabrer (1390m).

La Serra de Mariola va ser declarada, en atenció als seus valors naturals, paisatgístics i culturals, parc natural el 2002, amb una extensió de 16.000 hectàrees, situades entre les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat. S’inclouen dins els municipis d’Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.
La Mariola és una de les serres més extenses del territori valencià i una de les més conegudes, tant popularment com en medis científics. La bellesa i agressivitat dels seus paisatges, les seues riqueses naturals i l’interés de les seues característiques biològiques i, sobretot, botàniques, com les herbes aromàtiques, utilitzades tradicionalment amb fins terapèutics i gastronòmics, l’han dotada d’una merescuda fama més enllà de les nostres comarques.

 

Itinerari

Agres, Convent d’Agres, Refugi del Montcabrer, Cava Gran, Cim de Montcabrer (opcional), Mas de Llopis, Font de Sanxo, Font de l’Esquererola, Font de Huit Piletes, Ermita de Sant Cristòfol, Cocentaina.

Dades del sender

Longitud: 12 quilòmetres.
Duració: 4:30 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana/Alta.
Desnivell: acumulat positiu 600 m / acumulat negatiu 800 m

 

Reserva i observacions

   • L’eixida es farà el 10 de març de 2024 a les 8 hores al carrer dels Jocs de Vinalesa.
   • La reserva serà fins el 8 de març de 2024.
   • L’autobús farà parada al Mestalla (8:20h) i a l’hotel Senator (8:30h).
   • Cap la possibilitat de fer una alternativa més dura amb la pujada al cim del Montcabrer (1390m), el sostre de la serra de Mariola.
   • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 20 € per als federats i de 22 € per als no federats.
   • Si s’anul·la la reserva en les últimes 48 hores caldrà pagar l’import íntegre de l’excursió.
   • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat i mascareta per al bus.
   • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

PDF