El diumenge 5 de juny realitzem l’excursió Entreparets (Vilafranca – La Iglesuela).

L’excursió serà un homenatge a totes aquelles persones que han fet possible aquest llegat de pedra. Artesans anònims, gent senzilla que no disposava d’altres mitjans per a fer-nos arribar la seua cultura i l’expressió de la seua forma de vida.

Imprescindible i preciosa ruta per conéixer el Patrimoni Cultural de l’arquitectura de la Pedra en Sec, però també del llogaret de La Pobla del Bellestar, l’Ermita de la Verge del Cid i el Patrimoni Històric-Artístic de La Iglesuela.

La pedra en sec ha sigut i és una constant als pobles de Vilafranca i La Iglesuela del Cid. Durant segles, la necessitat d’augmentar la superfície i la qualitat del terreny cultivable va fer que s’extragueren de les seves terres grans quantitats de pedra. Amb ella i amb l’enginy i les mans dels pobladors d’aquestes viles es va crear una arquitectura pròpia, senzilla i popular, una forma única d’entendre el medi que els rodejava. Es van crear centenars de quilòmetres de parets de pedra seca i centenars de casetes, basses, pous, bancals, artigues, assegadors, etc.
En la ruta també gaudirem de l’històric llogaret de La Pobla del Bellestar amb el seu pont gòtic sobre el riu de les Truites, l’Ermita del Cid o del preciós conjunt històric-artístic de La Iglesuela del Cid.

Itinerari

La Pobla del Bellestar, Riu de les Truites, Pont i Molí Dolç, La Gotera, Molí En Rius, Torre d’En Nicassi, Font del Cid, Ermita de la Verge del Cid, Assagadors, La Iglesuela del Cid.

Dades del sender

Longitud: 13 quilòmetres.
Duració: 4:30 hores aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 300 m / acumulat negatiu 200 m

 

Reserva i observacions

  • L’eixida es farà el 5 de juny de 2022 a les 7 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • El bus farà parada al Seminari de Moncada.
  • La reserva serà fins el 3 de juny.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Creuarem el riu de les Truites en alguns punts on pot portar una mica d’aigua. Si voleu podeu portar algun calcer de recanvi o que es puga posar a l’aigua.
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua, calçat adequat i mascareta per al bus.

PDF

Descarregar PDF