El diumenge 27 de novembre realitzem l’excursió al Castell de l’Ocaive (Pedreguer).

En aquesta excursió, anomenada també Ruta de la Pedra en Sec podrem visitar el Castell de l’Ocaive d’aquest important municipi de la Marina Alta, seguint els camins de la Muntanya Gran que ens aproparan a paisatges històrics construïts amb pedra, esforç i enginy.

Amb aquesta ruta gaudirem de les sendes de la Muntanya Gran de Pedreguer a la bella comarca de la Marina Alta, alhora que descobrirem els orígens del municipi, que es remunten a l’època islàmica, concretament als segles XII i XIII. Aleshores, habitants de l’actual terme municipal de Pedreguer vivien en tot un seguit d’alqueries disseminades per les valls i la plana. Aquestes alqueries eren xicotets assentaments en què residien
famílies dedicades a l’agricultura i a la ramaderia. Amb anterioritat a la conquesta feudal, els llogarets depenien del castell de l’Ocaive, que n’era el centre militar i administratiu, i servia de refugi als pobladors del terme en moments de perill.
El castell situat en un espectacular pinacle de la Muntanya Gran, ens permetrà albirar la major part dels municipis de la comarca així com les nombroses serralades que l’envolten.

Itinerari

Pedreguer, Casa del Romangat, Font Coberta, La Teulera del Rull, Pla de l’Era de les Raboses, Castell de l’Ocaive, Font i cova de l’Ombrereta, Ermita de Sant Blai, Pedreguer.

Dades del sender

Longitud: 13 quilòmetres.
Duració: 5 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana.
Desnivell: acumulat positiu 500 m / acumulat negatiu 500 m

 

Reserva i observacions

  • L’eixida es farà el 27 de novembre de 2022 a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • L’autobús farà parada al Mestalla (8:20h) i a la Pantera Rosa (8:30h)
  • La reserva serà fins el 25 de novembre de 2022.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 20 € per als federats i de 22 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua, calçat adequat i mascareta per al bus.

PDF

Descarregar PDF