El proper diumenge 30 de gener realitzem l’excursió a Ròtova. Es una ruta per a conèixer el patrimoni històric i natural d’aquest municipi de la Safor.

Aquest itinerari fa servir el sender PR V-100 per recórrer les contrades més significatives de la serra Marxuquera del terme de Ròtova. Hi descobrirem el territori més aspre, dur i salvatge del municipi, que és com dir que ens submergirem entre els paisatges de major valor ambiental i cultural. Entre els paratges que albirarem sobresurt el castell de Borró, la casa dels Garcies, fonts com la dels Llibrells o la de les Galeries i altres elements rellevants del patrimoni cultural i natural com són diferents coves, balmes, cingleres, forns de calç o jaciments arqueològics d’èpoques prehistòriques. Serà sorprenent descobrir la valuosa vegetació a les parts més ombrívoles i properes als llits dels barrancs per on discorre la ruta, tal és el cas del barranc Blanc, el de les Galeries o del Garrofer, aquest darrer la joia de la corona d’aquest itinerari.

Itinerari

Ròtova, Riu Vernissa, Aqüeducte de l’Arcà, Barranc de les Galeries, Castell de Borró, Alt de les Àguiles, Font dels Llibrells, Ròtova.

Dades del sender

Longitud: 11 quilòmetres. (Hi haurà una ruta alternativa més fàcil de 7 km).
Duració: 4:30 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 600 m / acumulat negatiu 600 m

 

Reserva

  • L’eixida es farà el 30 de gener de 2022 a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • El bus farà parada al Mestalla (Av. Aragó) i a la Pantera Rosa.
  • La reserva serà fins el 28 de gener
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua, calçat adequat i mascareta per al bus.

PDF

Descarregar PDF