El Club Excursionista XAFANT TALONS organitza l’excursió al Barranc dels Horts (Ares del Maestrat) el dia 19 de novembre de 2023.
Una excursió que recull tots els elements que representen l’Alt Maestrat: sendes de ferradura, bancals de pedra seca, masos, boscos mediterranis, i on destaca el Barranc dels Horts, un paratge protegit amb roures monumentals i microreserva de flora. A més, farem una visita guiada a la Cova Remígia considerada la capella Sixtina de l’art rupestre llevantí.A l’Alt Maestrat, concretament al terme d’Ares, les pintures rupestres existents al barranc de la Gassulla i voltants són el patrimoni històric més valuós de la comarca, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Cal destacar la Cova Remígia, amb més de 750 figures on predominen escenes de caça i d’arquers. Aquesta cova, és considerada la capella Sixtina de l’art rupestre llevantí per la densitat i singularitat de les seues pintures. La visita la farem acompanyats per un guia.
Seguint pel terme d’Ares, visitarem el barranc dels Horts. Es tracta d’un majestuós i antiquíssim bosc protegit amb destacables exemplars d’alzines i roures centenaris.

Itinerari

La Montalbana, Cova Remígia, Mas de les Llomes, Tossal de la Marina, Mas de la Belladona,Barranc dels Horts, Mas Torre dels Beltrans.

Dades del sender

Longitud: 19 quilòmetres.
Duració: 6 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana/Alta.
Desnivell: acumulat positiu 750 m / acumulat negatiu 650 m

 

Reserva i observacions

  • L’eixida es farà  el 19 de noviembre de 2023 a les 8 hores al carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • La reserva serà fins el 17 de novembre de 2023.
  • L’autobús farà parada a la Pantera Rosa (7:30h) i a l’avinguda d’Aragó (7:40h).
  • Esmorzarem i dinarem en ruta.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 20 € per als federats i de 22 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

PDF
Descarregar PDF