El barranc d’Agua Negra se’ns presenta com un mostrari de què és la Serra d’Espadà. Al llarg del seu curt recorregut, en la mateixa vessant del pic Espadà, podem trobar tots aquells elements que caracteritzen a aquestes muntanyes i que fan del conjunt de la serra un lloc únic a la Comunitat Valenciana.
El Parc Natural de la Serra d’Espadà, protegit des de 1998, acull innombrables racons d’excepcional bellesa i llocs que atresoren un patrimoni natural, històric i cultural extraordinari, entre els quals destaquen els seus boscos de sureres, presents gràcies a la naturalesa silícia del sòl; les seues poblacions de marcat caràcter àrab i que conserven l’estil tradicional dels pobles de la serra; els seus castells i fortaleses, testimonis muts del pas del temps; les neveres o pous de neu, tan preades segles arrere; els seus cims, amb unes panoràmiques privilegiades i nombroses àrees recreatives envoltades d’un entorn natural ben conservat.

Itinerari

Font de la Calzada, Barranc d’Agua Negra, Corral de Miralles, Coll d’Algímia, Caseta del Molinero, Font i barranc de la Rodana, Algímia d’Almonacid.

Dades del sender

Longitud: 11 quilòmetres.
Duració: 4 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana.
Desnivell: acumulat positiu 500 m / acumulat negatiu 600 m

 

Reserva i observacions

  • L’eixida es farà el 26 de febrer de 2023 a les 8 hores al carrer dels Jocs de Vinalesa.
  • La reserva serà fins el 24 de febrer de 2023.
  • En acabar, podem pujar a veure el castell d’Almonacid.
  • Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 20 € per als federats i de 22 € per als no federats.
  • La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
  • Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

PDF

Descarregar PDF