Vista desde la carretera

Iniciem l’any amb una ruta per al 14 de gener a la Serra Grossa (Vallada), a la comarca de la Costera. Una excursió inèdita que ens permetrà conèixer alguns dels meravellosos racons d’aquesta serra, amb la pujada opcional al Penyó i el Tossal.

La Serra Grossa té 48 Km direcció SO-NE i és de formes suaus i no massa alta. Separa o uneix, segons es vulga veure, les comarques de la Costera (al nord) i de la Vall d’Albaida (al sud). Al llarg de la serra discorre la falla sud-valenciana. Començant per l’oest la serra pren els noms de la Bastida, Talaia, Vernissa i Castell de Xàtiva fins arribar a l’Estret de les Aigües per on el riu Albaida, que ja ha arreplegat les aigües del Pou Clar, trenca la serra, i va a trobar-se amb el Cànyoles. Després, la serra continua amb els noms de la Solana, Requena, Buixcarró i Puigmola, ja a la Safor. És a dir, la serra va des de la Font de la Figuera fins la Valldigna
on fa de nexe amb al massís del Mondúber. Els col·lectius locals varen demanar que la serra Grossa fos declarada parc Natural, però després del terrible incendi de finals del 90, el tema dorm a la Conselleria.
Hi haurà una alternativa de 7 quilòmetres.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 14 de gener de 2018.
Longitud: 12 quilòmetres.
Duració: 4:30 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 650 m. / negatiu 650 m.
Itinerari: Vallada, Ermita de San Sebastià, Penya de l’Àguila, Castell, El Penyó, El Tossal, Font d’Espanya, Ermita de Sant Sebastià, Vallada.

PDF Fullet


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. El bus farà parada a Mestalla i Pantera Rosa.

La reserva serà fins el 12 de gener.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.