Peña_Saganta_01_12_de_septiembre_de_2009.jpg

Per a l’etimòleg Joan Corominas, Saganta significa “lloc de la victòria” en referència possiblement a alguna batalla que va ocòrrer a les inmediacions del poblet d’Espadilla a l’Alt Millars.
Pujar aquest cim emblemàtic de Castelló, suposa un esforç important però també un regal per als ulls. La ruta transcorre pel PR-CV-314, format integrament per sendes de muntanya que unien Espadilla amb Ayódar i que ens permetrà, no sols pujar al cim i gaudir d’un mirador natural privilegiat, sinó també de veure profunds barrancs i les ruïnes d’un castell, amb la qual cosa es converteix en una de les excursions clàssiques i imprescindibles de la comarca.

Recordeu que la matinada del dissabte 24 al diumenge 25, hi ha canvi d’hora. Cal avançar un hora: A les 2:00 seran les 3:00 

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 25 de març de 2018.
Longitud: 11 quilòmetres.
Duració: 4:30 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 500 m. / negatiu 500 m.
Itinerari: Espadilla, Jardí Botànic, Barranc de la Piqueta, Font de la Piqueta, Cim Penya Saganta, Aljup, Antic Camí d’Ayódar, Barranc de les Carboneres, Castell, Espadilla.
Descarregar el Fullet


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. (Recordeu que la matinada del dissabte 24 al diumenge 25, hi ha canvi d’hora. Cal avançar un hora: A les 2:00 seran les 3:00)

Hi haurà una alternativa de 10 quilòmetres i dificultat baixa.

La reserva serà fins el 23 de març.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.