Amanece desde las alturas.

El Pic de Santa Bàrbara o Pina de 1404 metres, és una de les muntanyes clàssiques i de un fàcil accsès de Castelló. Situada a la comarca de l’Alt Palància, té una característica silueta cònica entapissada d’extensos pinars, que la permet reconèixer des de qualsevol lloc de la Comunitat Valenciana i d’Aragó, ja que aquesta es situa al límit de la província de Terol. Al seu cim hi ha, a més del piló geodèsic de primer ordre, un observatori de vigilància d’incendis i una ermita del segle XIX dedicada a Santa Bàrbara, verge i màrtir, protectora contra les tempestes, on es realitza una romeria cada 4 de desembre.
Tot el camí que realitzarem entre les poblacions de Pina i Villanueva de Viver, amb la pujada al cim inclosa, estarà engalanat per una catifa de pins de rodeno (Pinus Pinaster) i albar (Pinus Sylvestris), que amb rodals de roure (Quercus faginea) i alguna microreserva de flora, conformen una ruta d’un alt valor botànic.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 28 de gener de 2018.
Longitud: 10 quilòmetres.
Duració: 3:30 h aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 400 m. / negatiu 400 m.
Itinerari: Pina de Montalgrao, Àrea Recreativa, Pic de Santa Bàrbara o Pina, Coll del Llop, Font de Sant Roc, Villanueva de Viver.

PDF Fullet


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. L’autobús farà parada en Ausiàs March/Dr. Waksman (7:15 hores) i en Av. Aragó/Col·legi Guadalaviar (7:30 hores).

La reserva serà fins el 26 de gener.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.