Peña María_059
 

La Penya Maria és un bell paisatge que s’alça sobre el Túria, envoltada d’agrests muntanyes que han estat modelades durant milions d’anys per l’erosió del riu. Aquesta penya emergeix just al darrer tram del riu, que discorre encaixat en un estret canó conegut com els Estrets dels Assuts, un temut pas per als maderers que transportaven els troncs des dels Serrans a la ciutat de València.

Al llarg de la història, l’aigua de la font Penya Maria, situada a la base d’aquesta emblemàtica muntanya, ha abastit als veïns de Xestalgar. I és que l’aigua, ha estat sempre un element cabdal per al desenvolupament del poble: l’agricultura de regadiu, l’ús com a font d’energia en molins i fàbriques de llum i últimament el propi riu, ha jugat un paper important per a l’atracció del turisme d’oci.

En acabar la ruta dinarem als banys del Motor de Xestalgar, on si us ve de gust, també podreu prendre el bany,

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 16 de setembre de 2018.
Longitud: 10 quilòmetres.
Duració: 3 h aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 150 m. / negatiu 150 m.
Itinerari: Xestalgar, Riu Túria, Font Penya Maria, Font del Morenillo, Penya Maria, Riu Túria, Aqüeducte els Calicantos, Banys del Motor, Font dels Xorros, Xestalgar.


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. L’autobús farà parada a la rotonda Joan XXIII (Ronda Nord) València.

La reserva serà fins el 14 de setembre.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.