Montcabrer amb neu


Aquesta és una de les muntanyes més entranyables, més populars i de més tradició excursionista del territori valencià; el cim per excel·lència de la Serra Mariola, el punt més elevat del Comtat, i per tant, un dels objectius del projecte Xafant33muntanyes.

El diumenge 6 de març ens espera la Mariola que “és molt més que una serra, fins molt més que la serra més gran. És senzillament la muntanya mare, la serra matriu, un univers inesgotable de fecunditat, de colors i d aromes, i la síntesi, l essència i el símbol per excel·lència de les nostres terres muntanyoses.” (Joan Pellicer)

Diu la Wikipedia que “el seu nom prové del fet que antigament els ramaders duien a pasturar les cabres al Montcabrer. És per això que tota la zona encara és propietat d’una antiga associació de ramaders de Cocentaina.”

Dades del sender:

Data: 6 de març 2016
Hora: 8 hores
Longitud: 13 quilòmetres. (alternativa de 10 km)
Duració: 5 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana/Alta.
Desnivell: acumulat positiu 700 m. / negatiu 900 m. (alternativa +450m. / -650 m.)
Itinerari: Agres, Santuari, Refugi del Montcabrer, Cava Gran, Font del Pouet, Montcabrer (1390m), Mas de Llopis, Font de Sanxo, Font Huit Piletes, Font Penya Banyada, Ermita de sant Cristòfol (Cocentaina).

PDF Full d’informació.