LAS MORATILLAS

De vegades no és precís realitzar un llarg viatge per a trobar indrets de pau.
Al terme de Bunyol, entre les serres de Malacara i Cabrillas, es troben els barrancs del Fresnal i el Queixal, que aporten les seues ocasionals aigües al riu Magre, molt a prop de l’embassament de Forata.

El Fresnal, amb varies microreserves de flora, deu el seu nom a l’abundància de freixes, que li donen un espectacular color a la tardor. Al punt més alt de la nostra ruta trobarem l’aula de la natura de las Moratillas, una antiga finca forestal amb una zona d’acampada envoltada d’un dens i ben conservat bosc mediterrani.

Part de la ruta recorre l’interior del barranc del Queixal; és la part més espectacular i aventurera, però també la més complicada de caminar, on en alguns punts caldrà utilitzar les mans per a fer xicotetes i fàcils trepades.

Dades del sender:
Longitud: 17 quilòmetres.
Duració: 5.30 hores aproximadament.
Dificultat: Mitjana.
Desnivell: acumulat positiu 350m. / acumulat negatiu 350 m.
Itinerari: Casas Mijares (Yàtova), Naixement del riu Mijares, Barranc del Queixal, Barranc del Fresnal, Font Umbria, Las Moratillas, El Queixal, Casas Mijares.


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. Parada en València en Rotonda Juan XXIII (Ronda Nord)
La reserva serà fins el 14 d’octubre.
Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.
La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.
L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.

PDF Fullet