2005_01171febrero0004

Per al 26 de gener ens esperem dues pics. La Penya Negra i El Monti són dues muntanyes emblemàtiques de Tales i d’Onda respectivament i es troben situada al límit est del Parc Natural de la Serra Espadà. Per accedir aquests cims, utilitzarem una sèrie de sendes amb un estat de conservació excel·lent, gràcies a la col·laboració desinteressada d’alguns veïns del poble, i on trobarem un bonic bosc representatiu de la serra Espadà, format per una densa catifa de pins, carrasques i sureres. Des d’aquest magnífic mirador natural de la comarca de la Plana Baixa, podrem veure, si el dia és clar, part de la serra Espadà, el Penyagolosa o fins i tot les illes Columbretes.
La ruta circular tindrà inici i final al poble de Tales, alqueria d’origen morisc que pertany a la Mancomunitat Espadà-Millars i que destaca per ser un referent al món del tabal i la dolçaina.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 26 de gener de 2020.
Longitud: 15 quilòmetres.
Duració: 5 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana (Hi haurà una alternativa fàcil de 7 km amb un desnivell de 120 metres, que no pujarà a cap dels dos cims)
Desnivell: acumulat positiu 600 m. / negatiu 600 m.
Itinerari: Tales, El Monti, Corral de la Montxenta, Font de Monti, Barranc d’Aín, Coll de la Basseta, Aljub de Tales, Penya Negra, Tales.


L’eixida es farà el 24 de gener de 2020 a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada al Seminari de Moncada

La reserva serà fins el 10 de gener de 2020.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.