FUENTE AGUA MANANTIAL

Per al proper dia 5 de maig realitzem l’excursió a La Llècua (Morella – Catí)

Recorrerem per allí on les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat es donen de la mà, camins de silenci entre els pobles abandonats de La Llècua i La Salvassòria, on pareix que el temps s’haja aturat.

L’aldea de La Llècua, també coneguda com La Llàcua o La Llàcova és un despoblat de Morella que es situa en la confluència amb els pobles de l’Alt Maestrat de Catí i Ares. Aquest aïllat llogaret deshabitat a meitat del segle XX tenia tenda, escola, cementeri i ermita. En aquesta última, dedicada a la Immaculada, encara es fan misses en moments molt especials de l’any, com és el cas del primer dissabte de maig en la romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort, on aquest lloc es converteix en punt de parada i fonda, i La Llècua per un dia, es torna a omplir de gent. De camí visitarem un altre despoblat, La Salvassòria on destaca l’ermita en runes de Santa Llúcia, la font de pedra, el rellotge de sol o alguns forns per a fer pa.

Al final del trajecte ens espera una grata sorpresa, l’ermita de l’Avellà, més coneguda com la Capella Sixtina del Maestrat.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 5 de maig de 2019.
Longitud: 14 quilòmetres.
Duració: 4:30 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 350 m. / negatiu 400 m.
Itinerari: Camí de la Belluga (Terme de Morella), Barranc d’en Xera, La Llècua, Font de la Salvassòria, Despoblat de la Salvassòria, Balneari de l’Avellà (Catí).


L’eixida es farà a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada al seminari de Moncada.

La reserva serà fins el 3 de maig 2019

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, aigua  i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.