Guerrero I

Entre Moixent, La Font de la Figuera i Fontanars es troben les terres dels Aforins, terra de vins batejada com “La Toscana Valenciana”.

Just al bell mig d’aquest paratge d’extensos camps de vinyes i senyorials masies, es situa una espectacular ciutat ibèrica del segle IV aC, anomenada La Bastida de les Alcusses, on coneixerem de la mà d’una experta guia el món d’aquest fascinant poble.

La Bastida de les Alcusses és un dels més importants jaciments de l’Espanya preromànica, tant per l’abundància de les troballes com per la seua qualitat. La peça més representativa és l’escultura eqüestre coneguda com el Guerrer de Moixent, símbol de l’arqueologia ibèrica valenciana, d’uns 7’3 cm d’alçària.
En acabar la ruta, farem una visita guiada per aquesta ciutat ibèrica del segle IV aC. on passejarem l’impressionant recinte defensiu, les portes fortificades i els barris organitzats en blocs amb habitatges de diferents grandàries. El recorregut es completarà amb la visita d’una reproducció de casa ibèrica equipada amb els utensilis de l’època.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 7 d’abril de 2019.
Longitud: 9 quilòmetres.
Duració: 3:30 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana
Desnivell: acumulat positiu 300 m. / negatiu 300 m.
Itinerari: Poblat Iber de la Bastida de les Alcusses (Moixent), Casa del Rebollat, Barranc de la Bastida, Cova, Poblat de les Alcusses, Moixent.


L’eixida es farà a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada al Mestalla i a la Pantera Rosa.

La reserva serà fins el 5 d’abril 2019

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, aigua  i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.