Atesa la situació d’alerta sanitària produïda pel COVID-19 i a les directrius marcades per la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i seguint les recomanacions de la Federació de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, el Club Excursionista Xafant Talons resol la suspensió i ajornament de totes les activitats programades fins que no s’alcen les noves restriccions per part de les autoritats sanitàries i del FEMEV.

Tornem de nou a la sempre màgica Serra d’Espadà el 15 de març, però en aquesta ocasió visitarem un sector poc conegut que es troba entre els poblets d’Higueras i Pavías amb un entorn natural privilegiat.

Els termes municipals de Higueras i Pavías formen part integrament del Parc Natural de la Serra Espadà. Situats a la comarca de l’Alt Palància, aquestos dos xicotets pobles d’uns 50 habitants, tenen un marcat caràcter àrab, conservant l’estructura i l’estil tradicional dels pobles de la serra d’Espadà.
Per a conèixer aquests amagats i tranquils pobles, que es troben fora de les rutes habituals que es fan a la serra, res millor que visitar part del seu patrimoni, com els safarejos, els molins, els forns o el Museu Etnològic d’Usos i Costums, nascut de l’aportació dels seus habitants, on es podem fer una idea de com la gent d’Espadà ha estat obligada a aprofitar tots els recursos, més aviat escassos però variats, que posseeix la serra, com el suro, la mel, el carbó, la calç, el gel o l’aigua entre altres.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 15 de març de 2020.
Longitud: 12 quilòmetres.
Duració: 4:30 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana (Hi haurà una alternativa fàcil de 9 km amb un desnivell de 200 metres)
Desnivell: acumulat positiu 500 m. / negatiu 500 m.
Itinerari: Pavías, Camí dels Poetes, Barranc del Lugar, Higueras, Font Maricalva, El Abejero, Bassa del Llop, Font Juncosa, Pavías.


L’eixida es farà el 15 de març de 2020 a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada Seminari de Moncada.

La reserva serà fins el 13 de març de 2020.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.