Al Gurugú

Hem triat per al nostre itinerari del diumenge 26 de febrer, dos grans colossos: el Gurugú (1015 m.) i l Espadà (1099 m.) dos dels cims més alts de la serra d Espadà, la conquesta dels quals, suposarà un gran esforç, però un goig per a la vista.

Entre els plecs de la Serra d’Espadà s’obrin estretes i càlides valls, alberg de poblacions junt a diminutes hortes d’hortalisses i fruiters i, a les muntanyes, l’alternativa mediterrània dels secans, en bancals que alegren oliveres i ametlers. La memòria toponímica és la permanent evocació del passat morisc que resisteix al temps en el nom de llocs, llogarets, conreus i la contínua referència a l’aigua, principi de tota la vida. (del llibre: Por las cumbres de la Comunidad Valenciana, de Rafael Cebrián)

Hi ha una alternativa fàcil de 8 km amb un perfil mes tranquil. (Aín, Collado de Veo, Veo, Acudía de Veo, Font del Toro, Acudía de Veo)

En acabar es pot dinar al bar d’Aín.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 26 de febrer 2017.
Longitud: 16 quilòmetres.
Duració: 5:30 h aproximadament.
Dificultat: Alta.
Desnivell: acumulat positiu 900 m. / negatiu 900 m.
Itinerari: Aín, Collado de Veo, Font de la Pistola, Veo, Alcudia de Veo, Font del Toro, Pic Espadà, Gurugú, Collado d’Aín, Molí de l’Arc, Aín.

PDF Fullet


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa.
La reserva serà fins el 24 de febrer.
Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.
La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.
L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.