Fuente árabe en el Palacio de Cervellón en Anna (Valencia)

Anna o “Al-yanna”, així la van batejar els àrabs per ser una terra fèrtil i rica i sobretot per l’abundància de fonts, brolladors i llacs que converteixen el paratge natural de la localitat en un tresor per a l’excursionisme.

Aquesta població de la Canal de Navarrés, rodejada pel massís del Caroig, és rica en conreus molt variats; oliveres, tarongers i hortalisses es barregen en fruiters més propis d’altres latituds, com els caquis, alvocats o kiwis, gràcies a una climatologia benèvola i a la quantitat d’aigua aportada pel riu Anna, l’Albufera, i les fonts de Març i Negra.

Del poble cal destacar el Castell-Palau dels Comtes de Cervelló, conegut com la “xicoteta Alhambra valenciana” on farem una visita guiada que ens permetrà aprofundir en la història d’Anna.

Una preciosa ruta on el protagonista serà el soroll de l’aigua, amb rius, cascades, tolls (anomenats gorgos), llacs, fonts i sèquies.

En acabar la ruta dinarem a l’Albufera d’Anna i si us ve de gust també podreu prendre el bany.

 

Dades del sender:
Hora: 7 hores.
Data: Diumenge 10 de juny de 2018.
Longitud: 11 quilòmetres.
Duració: 4 h aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 350 m. / negatiu 350 m.
Itinerari: Anna, Gorgo de l’Escala, Gorgo de Gaspar, Gorgo Gran, Gorgo Català, Font Negra, Riu Anna, El Naro, Salt de l’Escala, Anna.
Descarregar el Fullet


L’eixida es farà a les 7 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. L’autobús farà parada al Mestalla (7:15 h) i Pantera Rosa (7:25 h).

La reserva serà fins el 8 de junk.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.