Alcala de la selva 035

En aquesta ocasió fugim de la calor i la humitat de la costa per a endinsar-nos a la comarca de Gúdar-Javalambre, amb temperatures més agradables, per a realitzar una ruta amb grans boscos, prats florits, solitàries masies, i un riu d’aigües fredes i transparents.
El Riu Alcalà és un afluent del riu Millars que naix a prop de la Virgen de la Vega, al bell mig de la Serra de Gúdar, a la província de Terol. Este curt riu de muntanya, ens mostra el seu tram més espectacular al Canyó del riu Alcalà, situat entre els pobles d’Alcalà de la Selva i Cabra de Mora; dos pobles molt ben conservats, que visitarem en la nostra ruta i que s’adapten perfectament a l’orografia muntanyenca de la comarca Gúdar-Javalambre, amb un marcat passat medieval, on destaquen algunes cases pairals, edificis civils renaixentistes, esglésies monumentals i sobretot el castell d´Alcalà.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 19 de juny 2016.
Longitud: 12 quilòmetres.
Duració: 4,30 h aproximadament.
Dificultat: Baixa.
Desnivell: acumulat positiu 100m. / negatiu 450 m.
Itinerari: La Virgen de la Vega, Riu Alcalà, Alcalà de la Selva, Castell, Mas del Rio, Mas de la Torreta, Font de Julianico, Molí del Castellar, Cabra de Mora.


L’eixida es farà a les 8 hores des del carrer dels Jocs de Vinalesa. (Parada al Seminari de Moncada)
La reserva serà fins el 17 de juny.
Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 16 € per als federats i de 18 € per als no federats.
La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).
Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.
L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.

PDF Fullet

Calendari Calendari Facebook