Benicadell

El Benicadell o Penya Cadiella, nom per la que era coneguda pels àrabs, és una de les muntanyes més boniques i elegants de tot el nostre territori. Mític gegant de pedra al món del senderisme , amb 1.104 m d’alçària i 25 km de llargària, aquest potent anticlinal es veu retallat per abruptes i fortes pendents. La qual cosa li dóna aparença d’inexpugnable. La serra del Benicadell fa frontera natural entre les valls d’Albaida i el Comtat, i per tant de les províncies de Valencia i Alacant, a més a més es converteix en fita imprescindible de tot bon muntanyenc.

Nosaltres pujarem al cim des de Beniatjar per la ruta més curta, fàcil i clàssica, i la baixada pel barranc de la Mata fins arribar a Otos. En acabar de dinar, farem una interessant ruta guiada pel poble d’Otos per visitar els rellotges de sol. L’activitat costa 2€ per persona. Quan s’apunteu, confirmeu si voleu o no fer la visita.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 23 de febrer de 2020.
Longitud: 15 quilòmetres.
Duració: 5 h aproximadament.
Dificultat: Mitjana (Hi haurà una alternativa fàcil de 9 km i 300 metres de desnivell que permetrà gaudir del Paratge Natural Protegit de l’Ombria del Benicadell)
Desnivell: acumulat positiu 700 m. / negatiu 750 m.
Itinerari: Beniatjar, Les Fontetes, Casa de les Planisses, Ombria del Benicadell, Benicadell, Nevera, Coll de Turballos, Barranc de la Mata, Nevera de Tormo, Otos.


L’eixida es farà el 23 de febrer de 2020 a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada al Mestalla i a la Pantera Rosa.

La reserva serà fins el 21 de febrer de 2020.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

Visitar els rellotges de sol: L’activitat costa 2€ per persona. Quan s’apunteu, confirmeu si voleu o no fer la visita.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.