Dimecres 9 d’agost de 2017:

Són les 8 del matí i ens resulta difícil abandonar aquest bucòlic hotel a la vora del fiord dels Somnis. Però hem de continuar el nostre camí cap al nord, i heu fem per la Ruta Turística Nacional de Gaularfjellet, amb dos parades, la primera per a vore el mirador d’Utsikten, que significa en noruec la vista, formada per una immensa plataforma de formigó i acer inoxidable i la segona per a vore la cascada de Likholefossen formada pel riu Gaular.

Ja en ruta tenim un contratemps, la carretera que tenim que seguir està tallada per despreniments i cal fer una volta que ens retardarà una hora. Però amb l’ajuda de Magnus, el nostre excel·lent conductor solucionem l’entrebanc per arribar a Olden, a les 14:00. Allí en l’extrem est del Nordfjord, una preciosa carretera ens conduirà fins la glacera de Briksdal (Briksdalsbreen), el més accessible i per tant amb més turistes. Un passeig de 6 km, sense dificultat, ens aproparà a un llac i a la base de la glacera, passant abans per un pont on es “dutxem” per la força que produeix el salt d’una cascada. En el pàrquing on iniciarem la ruta hi ha un restaurant, una tenda de regals i un lloguer de “Trollcars”, cotxes elèctrics descapotables de 7 places, que ens poden deixen pràcticament al costat del gel, i que fonamentalment utilitzen els orientals.

A les 17:00 remuntem la carretera fins el Mirador de Dalsnibba situat a 1500 metres d’alçada on podem contemplar tota la vall i el fiord de Geiranger des d’una plataforma penjada sobre el precipici. Per a pujar ací cal pagar un peatge. Aquest punt suposa el més elevat de tot el viatge. La visita ha sigut ràpida perquè un vent gèlida ha fet que la temperatura baixara sobtadament.
Sense descans arriben al nostre hotel de Geiranger, un altre allotjament excepcional on després d’un excel·lent bufet per sopar hem pogut gaudir del seu Spa.

Un dia de natura desbordant on els contrastos paisatgístics han sigut la nota predominat. I a més a més, portem dos dies sense pluja, açò si que és un luxe!