Dilluns 7 d’agost de 2017:

Són les 6:30 h. del matí a Bergen. Aguaitem per la finestra, i sorpresa! No plou i fa sol. Estem d’enhorabona. Ens acomiadem de Bergen amb un dia esplèndid. Avui toca anar cap als fiords més espectaculars de Noruega.

A les dues hores de viatge fem la primera parada curta com no, per a visitar un altra cascada, l’escalonada Tvindefossen, i ja en van unes quantes. Foto de grup i següent parada als 30 minuts per a fer-se un cafè i un pastis en el mirador excepcional, que hi ha a la terrassa de l’hotel Stalheim. Desprès de baixar per l’interior d’una vall de verticals parets amb nombrosos despreniments, arribem a Gudvangen on farem el nostre creuer pel fiord de Naeroy Patrimoni Mundial de la Unesco. El Naeroy, és un dels nombrosos braços que té el fiord Sognefjorden (fiord dels somnis). Format per altíssims precipicis de 1200 m, solitàries granges i cascades que se desplomen de les altures.

En les dues hores d’espera de l’eixida del vaixell, en passejat per l’embarcador, les tendes, el restaurant i fins i tot alguns han tingut temps per a fer una volta en piragua, tot un luxe. Puntuals com un clau, a les 14:30 partim en el creuer per aquest idíl·lic fiord entre els pobles de Gudvangen i Flam. Difícil descriure amb paraules aquesta meravella de la natura. Hi ha que viure-la!

Però estem a Noruega, i no podia faltar la pluja. Ruixat de rigor i tots cap a dins de la coberta. A les 2h i 15 minuts de navegació arribem al port de Flam, allí es pot fer l’enllaç amb el famós tren de Flam (Flamsbana). Per sort ja no plou.

Desprès hem gaudit dels 45 km de la carretera de la Neu (Aurlandsvegen), que puja des del nivell de la mar, serpentejant fins la desolada i rocosa meseta que separa Aurland de Laerdal. Aquesta ruta d’infart sols transitable en estiu, ha sigut anomenada Ruta Turística Nacional. Desprès d’algun ensurt amb els cotxes que ens creuàvem, hem fet una breu parada en el magnífic mirador de Stegastein, una impressionat estructura revestida de fusta i vidre que sobreïx de la carretera per aguaitar al fiord Sogne. En arribar als 1400 metres d’alçada sobre el nivell del mar, desapareixen els arbres i parem per a la foto de grup en la neu i contemplar un colorit arc de Sant Martí. Tot un espectacle!

Descens vertiginós de nou cap al fiord, i arribem al nostre hotel al poble de Laerdal, distribució d’habitacions, sopar, xinesos, passejadeta i a dormir.
Un magnífic dia.