Diumenge 6 d’agost de 2017:

Continua la persistent i molesta pluja. Diuen que Bergen és la ciutat més plujosa d’Europa, i nosaltres podem donar fe. Estem més arrugats que una pansa. Però a nosaltres no ens para res, així que puntuals com sempre, eixim de l’hotel a les 9:00 amb la intenció de fer els 10 quilòmetres de la ruta, equipats de dalt a baix per a fer front a la pluja el més dignament possible. Al centre del poble fem dos grups els que pujaran còmodament al mirador de Floyen en el funicular i els que heu farem a peu. Aquest funicular ix cada 15 minuts i té un preu de 90 nok. En arribar els dos grups al mirador, que està situat a 320 m. sobre Bergen, unifiquem el grup de nou. Mentre alguns aprofiten per a fer fotos, altres prenen un cafè o visiten la botiga. La temperatura es baixa i el suor de la pujada ens refreda, per tant foto de grup al mirador ràpida i a seguir caminat.

Si Bergen és preciós, els seus voltants no es queden enrere. Llacs, vegetació exuberant, avets gegants, i camins, molts camins acondicionats per a caminar i fer esport, i tot açò a tir de pedra de la ciutat. La simbiosi de Bergen amb la natura és total.

A la baixada, el vent i els ruixats augmenten, i ja ni els impermeables, ni els paraigües, ni els “Goretex”, són capaços d’evitar la gran xopada. Arribem abans de dinar a l’hotel calats fins els ossos. Dutxa calenta i reparadora i a dinar. I pensar que a València s’estan ofegant de calor!

Per la vesprada, la pluja continua i ja va fent mossa en els ànims d’alguns que decideixen passar el temps al confort de l’hotel. D’altres patim una segona xopada fent la visita d’allò que ens quedava pendent: la fortalesa, l’aquari o el barri de Nostet.

Sopar al mercat del peix i a dormir. Demà serà un altre dia i esperem que sense pluja.