Dissabte 5 d’agost de 2017:

Segueix plovent. A les 9 del matí, deixem enrere el poble de Voss per a resseguir una preciosa carretera turística que bordeja el Fiord de Hardanger. A mitat camí, parem a vore la cascada de Steinsdalsfossen, que té la particularitat de que es pot caminar per darrere del salt d’aigua. A les 13:00 h arribem a Bergen, ciutat amb 258.500 h. la segon més gran de Noruega i capital del contat de Hordaland. Bergen és, sense cap dubte, la ciutat més bella de Noruega. El primer que crida l’atenció, és la seua pintoresca localització, en el centre de la regió dels fiords, rodejada per incomptables illes i flanquejada per 7 muntanyes. Durant els ss.XII i XIII, fou la capital noruega i la ciutat més important del país.

Abans d’anar a l’hotel es dediquem a buscar un lloc per a dinar. La majoria del grup, orientats per l’olor, fa cap al mercat del peix. Allí aconsellats per un fum d’espanyols que hi treballen, pots seure a menjar bon peix, però a preus estratosfèrics. Abans de seure en taula, fem un tast dels productes que allí es venen: salmó salvatge, cranc reial, llagosta,…però també alce, ren o fins i tot balena!

Per la vesprada i sota una persistent pluja, visitem per lliure alguns dels punts d’interès de la ciutat: Torget (mercat de peix), Mariakirken (Església del S.XII), Ole Bulls Plass (la zona més elegant de compres) i sobre tot el Bryggen.

El barri de Bryggen, és el més antic de Bergen i s’estén per la riba oriental del port de Vagen (conegut com el moll) formant llargues fileres paral·leles, a vegades inclinades, d’edificis de fusta amb un total de 56.

Bryggen és el lloc més característic de Bergen i la seua visita és obligada. A més de gaudir de les façanes de colors, també val la pena endinsar-se pels recovecos entre els edificis, explorar els patis interiors i els carrerons de parets doblades amb olor a fusta antiga. La bellesa d’aquest  conjunt de cases, antics magatzems, oficines i habitatges dels comerciants de la Hansa convertides en tendes, estudis, tallers d’artesania i restaurants han merescut el títol de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

I es que Bergen dona per a tot açò i molt més.