Diumenge 13 d’agost de 2017:

Comencem el dia amb un suculent i extraordinari bufet lliure a l’hotel. Puntual a les 9:00 h, la nostra guia peruana a Oslo Rosa Cardenas, ens acompanya en el bus per a fer una visita turística per la ciutat. La primera parada és a l’Òpera dissenyada per Snohetta, un estudi d’arquitectura amb seu a la capital i amb un cost aproximat de 500 milions d’euros. L’Òpera d’Oslo, inaugurada en el 2008, sembla un glaciar flotant i és un edifici fascinant que encapçala la reorganització del moll, que esta destinat a convertir-se en un dels més emblemàtics d’Escandinàvia.. Fem una passejada pel sostre i gaudim de les vistes cap al fiord. Foto de grup i al bus. Sense baixar d’ell, fem un recorregut pel centre on la guia ens explicava amb molt de detall els monuments que ens trobàvem. Entre els que han destacat el Palau Reial, de 173 habitacions, la construcció del qual va començar en l’any 1825 baix el regnat de Carles III, i el castell i la fortalesa medieval que domina tot el port d’Oslo.

Següent parada a l’immens i sorprenent ajuntament, on ens ha explicat que allí donen els premis Nobel de la Pau. Desprès hem fet cap al Parc Vigeland que és una de les atraccions turístiques més visitades d’Oslo. Es tracta d’un parc amb una exposició a l’aire lliure de l’obra de l’escultor noruec Gustav Vigeland, amb 212 peces de granit i bronze. La seua obra més famosa, Sinnataggen representa a un xiquet bastant enfadat. La guia ens ha parlant de com a través de les escultures, l’autor representava el cicle de la vida d’una manera molt expressiva. Haguérem passat molt més temps al parc però teníem que continuar.

 

De nou en el bus, hem eixit a les afores per visitar la muntanya on està el trampolí de salts d’esquí d’Holmenkollen. L’última visita ha sigut al museu de vaixells víkings que es troba a la península de Bygdoy, molt a prop de la casa d’estiueig de la família reial. En aquest museu hem vist els cascos dels elegants vaixells Oseberg i Gokstad, els millors conservats del món, així com diferents elements representatiu de la cultura i les tradicions d’aquest fascinat poble. És una visita indispensable per a tots els que hem gaudit de xicotets amb les històries de víkings.

A les 13:30 h finalitza la nostra interesantíssima visita guiada. El bus ens porta a l’hotel i allí ens acomiadem del nostre excel·lent conductor Magnus. Ens a facilitat la vida durant els 12 dies que hem compartit viatge i li ho hem agraït amb una propina.

Per la vesprada hem recorregut a peu els dos quilòmetres que hi havia entre l’hotel i el restaurant, on a les 7:00 h. hem fet el sopar de comiat. Situat a la muntanya d’Ekeberg, en un marc incomparable amb vistes al fiord, hem posat el punt I final al viatge pels fiords de Noruega, que l’hem viscut com una experiència única.

Demà serà el darrer dia, volarem a Alacant i per la vesprada estarem de nou a casa. Com volant ens han passat aquests dies, però tornem amb la maleta plena d’aventures i de coneixences.
Ja queda menys per al proper! Seguim somiant!