El nostre Club va participar dels dies 1 al 6 d’abril en els actes que es celebraren a Vinalesa dintre de les Trobades d’Escola Valenciana a l’Horta Nord 2014.

CarraixetP1130799

El dimarts 1 d’abril, vàrem organitzar una passejada pel barranc de Carraixet, dirigida a alumnes de 2n ESO. En aquesta activitat, que va concentrar a quasi 200 alumnes dels centres IES de Foios, Sant Bertomeu de Godella i La Masia de Museros, va contar amb la participació d’Enric Cuñat que ens va fer explicacions molt interessants sobre la fàbrica de la Seda, la sèquia de Montcada, el barranc de Carraixet com a eix vertebrador de l’horta nord o el molí d’Alfara.

llibre 2
El divendres 4 d’abril, férem al Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Vinalesa la presentació del llibre d’Agustí HernándezPobles Valencians Abandonats. La memòria del Silenci”. Xafant Talons a participant en el recolzament d’aquest llibre com a mecenes per al finançament de la seua reedició.

IMG_5420 IMG_5426
El diumenge 6 d’abril, era el dia de la Trobada, la festa que reivindica la nostra llengua i fou la millor manera de que la gent del poble i de tota la comarca ens conegueren. La nostra participació va consistir en fer una paradeta d’herbes aromàtiques i medicinals, un autèntic racó d’aromes: menta, espígol, romaní, poliol, te de roca, rabo de gat, camamilla, timonet,…que van fer les delícies del nombrós públic assistent, i tant els xiquets com els majors s’emportaren de record la fragància d’un saquet d’herbes.
Volem agrair especialment, a tots i totes les persones que ens han ajudat en aquesta intensa setmana, i dir-vos que sense vosaltres no seria possible res del que fem, ni del que som.

Moltes gràcies.