into the valley
Vos proposem una excursió d’allò més interessant i senzilla. Anirem el 12 de gener al Barranc de Malafí, a la comarca del Comtat. Espectaculars formacions rocoses i pintures rupestres patrimoni de la humanitat per la UNESCO ens esperen per a començar l’any de la millor manera: Caminant per la muntanya!

El Barranc de Malafí es troba a cavall de les comarques alacantines del Comtat i la Marina Alta. Aquesta senzilla caminada recorre la part més interessant del PR-CV 168, una etapa lineal molt accessible, amb un desnivell molt suau i ben senyalitzada. La major part del recorregut transcorre per dins del mateix llit del barranc, fent el camí tradicional del Comtat a Dénia, i per on milers de moriscos de les terres de l’interior transitaren per anar a embarcar als ports de la Marina en temps de l’expulsió.

El més remarcable de l’itinerari són les meravelloses pintures rupestres del santuari de Petracos, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i el propi barranc de Malafí que ens regala una plaent sensació de solitud i aïllament, i sublims formacions rocoses. Per a finalitzar la ruta seguirem la portentosa senda de ferradura que ens deixa a les blanquinoses terres de la vall de Seta, a la comarca del Comtat, on de seguida arribarem a l’encantador poble de Tollos, on acabarem la ruta.

Dades del sender:
Hora: 8 hores.
Data: Diumenge 12 de gener de 2020.
Longitud: 13 quilòmetres.
Duració: 4:30 h aproximadament.
Dificultat: Baixa
Desnivell: acumulat positiu 250 m. / negatiu 50 m.
Itinerari: Pla de Petracos, Pintures Rupestres, Barranc de Malafí, Racó de l’Espinal, Corrals de Seguí, Tollos.


L’eixida es farà el 12 de gener de 2020 a les 8 hores des del Carrer dels Jocs de Vinalesa.

L’autobús farà parada a Mestalla i a la Pantera Rosa

La reserva serà fins el 10 de gener de 2020.

Per a poder anar a l’excursió es farà un donatiu de 18 € per als federats i de 20 € per als no federats.

La reserva cal fer-la al telèfon: 690 027 459 (Maite).

Cal dur l’esmorzar, dinar, aigua i calçat adequat.

L’organització recomana tindre la llicència federativa de muntanya.