Vista del Pantano de Benagéber

Un poble abandonat (Barchel), una zona humida (els Xorros de Barchel), un congost (el Canó del Riu Túria) i les cases del pantano (Embassament de Benagéber), fan d’aquesta interessant excursió un binomi perfecte entre patrimoni natural i cultural.

Barchel és un poble abandonat que pertany al terme de Chelva a la comarca dels Serrans. Format per una desena de cases, es troba prop del poble de Benagéber i al límit d’un penya-segat, on el barranc de las Cabrillas avoca les seues aigües al riu Túria, formant els espectaculars Chorros de Barchel, paratge inclòs en el catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana.

En aquesta senzilla ruta gaudirem dels tallats i les caigudes que forma el canó del riu Túria, així com reviurem a través dels diferents edificis que es varen construir per a la construcció de l’Embassament de Benagéber, la història d’aquest singular indret .


Dades del sender:
Data: 15 de març de 2015 a les 8 hores.

Itinerari: Benagéber, Pico Franco, Cases del Pantano (Centre de Vacances), Embassament, Canó del Riu Túria, Chorros de Barchel, Despoblat de Barchel, Benagéber.
Longitud: 12 quilòmetres.
Duració: 4 h aproximadament.
Dificultat: Baixa/Mitjana.
Desnivell: acumulat positiu 400m. / negatiu 400 m.

file-pdf Documentació reserva en PDF